Wednesday, February 5, 2014

Tot sanrio hello kitty în 1999, el a animat şi regizat Other Worlds sau Distant World , un foarte


Makoto Shinkai (Makoto Niitsu în buletin), născut în 1973 la Nagano, este unul dintre cei mai importanţi autori de animaţie japonezi de azi, deşi nu a realizat până acum decât două lungmetraje. Chiar dacă nu poate rivaliza deocamdată cu mai vârstnicii săi confraţi Isao Takahata, Hayao Miyazaki sau Mamoru Oshii, renumiţi în întreaga lume, cineastul a fost deja aclamat de critici ca noul Miyazaki .
Primul film cunoscut al lui Makoto Shinkai este un scurtmetraj de numai 5 minute, She and Her Cat sau Their Standing Points (1999). Este o încântătoare animaţie monocromă despre relaţia dintre o tânără singură şi motanul ei Chobi, prezentată din primăvară până-n iarnă. Povestea este relatată de Chobi, a cărui voce e asigurată chiar de autor. Un al treilea personaj este pisica Mimi, prietena motanului, ale cărei replici apar pe ecran. Poezia obiectelor observate în ralanti şi a gesturilor cotidiene ale Ei, tot mai tristă pe măsură ce lunile trec, elipsele sanrio hello kitty cu închidere în negru şi muzica nostalgică dau savoarea acestei poveşti stranii. She and Her Cat i-a adus lui Makoto Shinkai câteva distincţii locale, printre care marele premiu la concursul de animaţie pe computer sanrio hello kitty DoGa.
Tot sanrio hello kitty în 1999, el a animat şi regizat Other Worlds sau Distant World , un foarte scurt exerciţiu alb-negru, acompaniat de o piesă interpretată la pian de Megumi sanrio hello kitty Eda, despre un bărbat şi o femeie care-şi discută relaţia (din nou, replicile sunt scrise pe ecran). Filmul este important pentru că aici apar pentru prima dată atracţia zborului, pe care cei doi iubiţi visează sanrio hello kitty să-l facă împreună, şi groaza despărţirii. sanrio hello kitty
Pentru Makoto Shinkai a urmat, în 2002, Voices sanrio hello kitty of a Distant Star , un scurtmetraj ceva mai lung, de 25 de minute. Animaţie îmbinând elemente 2D şi 3D, realizată de autor la domiciliu, pe propriul Power Mac (după ce a renunţat la job -ul de designer grafic în cadrul companiei Falcom, producătoare sanrio hello kitty de jocuri video), Voices of a Distant Star a fost filmul care i-a adus celebritatea în Japonia, fiind apoi difuzat sanrio hello kitty de televiziunea prin satelit Animax şi lansat pe DVD în Italia, Germania sau SUA. Deşi Steven Foster este creditat uneori drept coregizor, contribuţia sa s-a limitat la adaptarea scenariului şi a dialogurilor în engleză (care a şi stârnit nemulţumirea unor experţi în anime -uri).
Pentru a vă face o impresie despre succesul la publicul local al acestui film, merită spus că el a rulat timp de o lună în cinematograful Tollywood , cu doar 46 de locuri, sanrio hello kitty aflat în Shimokitazawa (oraş din vestul zonei metropolitane Tokio), dar în acest timp a fost văzut de vreo 3.000 de persoane, majoritatea atrase de trailer -ul văzut pe Internet. Ulterior, Makoto Shinkai a publicat şi un serial manga cu povestea din scurtmetraj, ilustraţiile sanrio hello kitty fiind semnate de un artist apreciat, Mizu Sahara.
În pofida recuzitei SF, Voices of a Distant sanrio hello kitty Star este mai ales un film de dragoste. El se deschide cu tânăra eroină, Mikako Nagamine, într-un oraş pustiu. Ea ne spune că, până în primii ani de liceu, crezuse că lumea se întindea sanrio hello kitty până acolo unde pot ajunge semnalele telefonului ei celular sanrio hello kitty şi se întreabă de ce acum nu mai poate comunica cu nimeni. Însă realizăm curând că Mikako se află de fapt în cabina unui uriaş robot spaţial, un Urmăritor ( Tracer ), iar peisajul urban părăsit era doar rodul imaginaţiei sale. Prin flashback-uri, îl cunoaştem pe al doilea şi ultimul personaj al filmului: Noboru Terao, fostul ei coleg. Trebuie spus că, în versiunea iniţială a filmului, vocile celor doi le aparţineau lui Makoto Shinkai şi logodnicei sale Mika Shinohara (vocea Ei din She and Her Cat ); ulterior, eroii au fost dublaţi de actori profesionişti, iar DVD-ul filmului include ambele versiuni.
În planul trecut, ne aflăm în iulie 2046. Pe drumul de la şcoală spre casă, cei doi adolescenţi admiră impozanta navă spaţială Lysithea, făcând parte din flota armatei Naţiunilor Unite. Lysithea urmează să călătorească dincolo de limitele Sistemului Solar, pentru a-i anihila pe tarsieni, alien -ii care îi eliminaseră pe primii exploratori NASA ajunşi pe Marte. Răspunsurile evazive ale lui Mikako, atunci când Noboru întreabă dacă vreun locuitor al oraşului lor a fost selecţionat pentru a participa la misiunea de răzbunare împotriva tarsienilor şi continuă să peroreze pe această temă, se vor dovedi mai apoi relevante. Admirând pe cer un Urmăritor , Mikako îi mărturiseşte prietenului ei că în curând va controla sanrio hello kitty un asemenea robot spaţial (a cărui înfăţişare ne aduce aminte de Transformers sau de Voltron ).
Ca pilot spaţial, Mikako pleacă mai întâi pe Marte, unde se antrenează intens pentru a-i înfrunta pe tarsieni, apoi pe Jupiter şi pe sateliţii săi. Ulterior, nava-amiral Lysitheea şi restul armadei Naţiunilor Unite, care poartă peste 1.000 de persoane, trec de Pluto şi se îndreaptă către o destinaţie secretă, în căutarea tarsienilor. Mikako rămâne în contact cu Noboru prin email -uri trimise de pe telefonul mobil, însă, pe măsură ce

No comments:

Post a Comment